2019

Er komt nu een korte omschrijving per dag, de verhaaltjes komen van de week. / Now first some short comments, later next week the stories.
 
 
Dit jaar mogen we 40!! Marc, Peter en ik mogen dit jaar 40 en dat gaan we doen ook! Jazlyn loopt natuurlijk ook 40 samen met vriendin Mandy en ook Nollie en IngerT zullen 40 gaan doen, het wordt dus super gezellig! / This year we are allowed to do the 40!! Marc, Peter and I are allowed to walk 40 and we will! Jazlyn is walking the 40 also with friend Mandy and the girls Nollie and IngerT have decided to do also the 40 so this will be super!!
 

15-07-2019

Maandag is voor ons standaard de kaarten ophalen. Met een groep van 9 gaan we naar Nijmegen, 3 nichtjes op de 30, wij 3 mannen met Jaz en Mandy op de 40 en Canada Jan op de 50. Spulletjes opgehaald, foto's gemaakt en daarna gingen de dames shoppen. Op naar dinsdag.

16-07-2019

Dinsdag de  eerste wandeldag door bekend gebied is altijd mooi. Het is droog en warm genoeg. We  hebben best veel rust (ontbijtje ed) maar zijn toch al om half 3 terug op de wedren. Wel goed gelopen maar veel te snel, ondanks dat toch ook nog nieuwe vrienden gemaakt. Morgen rustiger.

 

17-07-2019

Roze woensdag, ook wel de dag van Wijchen, is niet mijn favoriet. Toch was dit een hele mooie dag, met onze roze kilts.

Sunny's appeltaart met Jagermeister verjaardagsfeest 

Binnenkomst als  bijna complete groep om 4 uur (alleen Canada Jan is dan al bijna een uur binnen)

18-07-2019

Donderdag: zeven heuvelendag. Tegen de verwachtngen in een hele mooie dag zonder de voorspelde buien, dus lekker zonder jas starten en lopen. De dag staat een beetje in het teken van de buttons en andere hebbedingetjes. Verschillende scoubidoes gemaakt of voorgedaan, Lopys  en buttons met Toppertje, 50 km Bikkel en You are my Sunny shine uitgedeeld. Rond half 4 binnen.

19/07/2019

Vrijdag alweer, wat hebben we een mazzel gehad met het weer afgelopen dagen. Ook de vrijdag is het weer heel goed om te lopen. We komen de hele dag ontzettend leuke mensen tegen waar we mee oplopen. Sommige met wat probleempjes, anderen lopend alsof ze net begonnen zijn maar allemaal nog steeds genietend van deze ervaring. Wij `oudjes` komen als laatsten binnen met de dames rond 5 uur. ´s Avonds is het weer als altijd genieten van het lopend buffet bij de Zomertuin in Zetten met de hele groep!

 

 

Na het opstartsucces van vorig jaar is dorpshuis Beatrix in Slijk Ewijk weer een mooi rustpunt na ongeveer 10 km. Met terras, soep, broodjes koffie en gratis toilets een aanrader!

 

23-06-2019

Den Tip 30km 4daagse voorbereidings wandeltocht

zo dat is een hele mond vol. Via Ine, de moeder van Canada Jan die weer in Nederland is, hebben we gehoord dat Jan met Bennie de tocht van Den Tip gaat lopen. Bennie zit in de organisatie en start om half 7 om de route te kunnen bepijlen. Super mooie tocht die via de brug naar Ewijk de binnenlanden van het Overwaalse gebied doorkruist. Een pauzepunt op 15 km, dan na kruipdoor sluipdoor via klompenpaden en struin paden naar het pondje terug de Overbetuwe in.

Wij houden daar op 25 km bij Dorpshuis Beatrix in Slijk Ewijk pauze met tosties, drinken en ijs. Dan op naar de laatste 5 km. Zoals gezegd een super mooie route, alleen zou ik persoonlijk als 4daagse training een alternatief stukje inbouwen met de keuze: struinen of asfalt, maar wie ben ik!

11-06-2019 Sjoc avond4daagse

De avond4daagse van de Sjoc in Herveld is weer begonnen. We hebben omdat we wat  later starten een vliegende start en lopen met redelijk hoog tempo samen met Agnieszka, Floortje, Theo, Max en Annemarit. Het weer is super, we hebben echt mazzel. Naast natuurlijk weer alle bekenden die we tegen komen zie ik ook Ton Derksen lopen die dit jaar ook de Nijmeegse gaat lopen. Echt een goede eerste dag.

12-06-2019

Woensdag is veel regen voorspeld, dat blijkt ook het zeikt af en toe. Tegen de avond wordt het beter en we lopen dan ook de hele avond met prima weer. De groep waar we mee starten is aangevuld met Marilijn die gisteren ziek was, maar die loopt super! Weer een dag, op naar de 3e!

13-06-2019

Donderdag doet zijn naam eer aan: na een mooie zonnige start begint het rond half 7 tot ongeveer half 8 giga te regenen en te donderen. De lol is er al heel snel af en we overwegen serieus om bij de 10 van de dijk af te gaan en niet via Slijk Ewijk te lopen......Doen toch Slijk Ewijk en tegen de tijd dat we aankomen op de finish rond half 9 zijn we weer redelijk aan het opdrogen, alleen die schoenen, die mogen morgen in de klimaatkast op het werk!

Dan maar eeen aar foto's van voor de regen:

14-06-2019

De vrijdag van de Sjoc is gelukkig weer met goed weer. Schoentjes zijn weer droog en we gaan met flinke snelheid. In gesprek met een paar mensen loop ik bijna verkeerd en kom even later een vader en zoon tegen die de andere kant op verkeerd lopen. Het was weer een gezellige week en we hebben allemaal goed gelopen.

Het blijft altijd weer super om te zien dat mensen met allerlei zaken als eten en drinken ons langs de kant aanmoedigen zoals deze jonge dame, dankjewel!

9-6-2019 Elstar tocht

Jazlyn en Mandy hebben bedacht dat we de Elstar wandeltocht gaan doen. De gekozen afstand is 27 en ondanks noodweer deze week is het weer nu heel goed. 8 uur starten we richting Valburg en Herveld, via vele slingers komen we eindelijk bij De Tip, museum boerderij aan waar we pauze hebben met appelflappen. Herveld weer uit richting de noord kant van Valburg. Vlak voor Valburg ontmoet ik Loes, die bijna met ons meeloopt op de 27 door mijn gebabbel, terwijl ze eigenlijk 40 moet. Dus afscheid genomen en op naar het volgende pauzepunt bij de voetbal in Valburg. Na wat tosties gaan we richting Elst via allerlei volkomen onbekende straatjes en paadjes, absoluut een hele mooie route.

Nu haakt Kim bij ons aan en als we bij de manege aan de laatste pauze zitten blijkt Loes daar ook te zijn en met zijn 5en gaan we de laatste 5 km aan.

Goed 14:15 komen we aan en na het in ontvangst nemen van de medailles nog een ijsje. Als we richting huis gaan komen net Inger en Nollie het finish terein op, die hebben uiteindelijk voor de 20 gekozen. Mooie dag, mooie route, heel veel leuke bekende en ook onbekenden ontmoet, top dag vind ik. Uiteindelijke schade lijkt zich te beperken tot wat spierpijn en 3 kleine blaartjes op Jaz der hak.

5-5-2019 Bosbessenloop

Weer Peter met het idee om een 20 km bij Nijmegen te gaan lopen. Nu de bosbessenloop in Groesbeek. Voorspellingen zijn matig: regen, hagel, buien de hele ochtend. We starten om 8 uur en hebben eigenlijk de hele ochtend goed weer met maar een klein buitje. We hebben een redelijk hoge gemiddelde snelheid en zijn ondanks 2 pauzes dik 12 uur terug bij de finish.  Ik maak een paar foto's onderweg die ernstig bewogen zijn, alleen de foto's van de poserende dames is goed gelukt evenals rustig zittend aan de pauze....beter leren fotograferen Piet..../ Again it is Peter's idea to walk, now for 20 km around Nijmegen. It will be the Bosbessenloop at Groesbeek. Predictions for the weather are not good: rain, hail and showers all morning. We start at 8 and have pretty good weather all morning, a little shower is all. We walk with high averige speed and are back at a little past 12. I  make some pictures on the road, which are all moved, only the posing ladys are well done as well as sitting during the break....learn to take better pictures Piet....

 

13-04-2019 Bloesemtocht

Peter kwam met het idee om de Bloesemtocht in Geldermalsen mee te gaan lopen. Zelf had hij weinig tijd dus werd besloten om de 15 km te gaan doen. Al snel hadden we een flinke groep bij elkaar: Peter, Boudewijn, Jazlyn, Marc, Mandy en Anne-Marit. De voorspellingen waren redelijk dreigend, maar op de zaterdag zelf hebben we koud maar mooi weer met een lekker zonnetje. De bloesems zitten dik in het ijs van het sproeien en we kunnen echt genieten van deze mooie tocht. Onderweg een 3 tal pauzes gehad met appeltaart, broodjes bal, tosties en soep, dus we kwamen niets te kort! 9.00 begonnen en rond 13.00 klaar, een mooie rustige tocht en voor iedereen een medaille en een bak aardbeien mee naar huis. Volgend jaar weer? / Peter had the idea to walk the Bloesentocht in Geldermalsen. He himself was short in time so we decided to do the 15 km. Soon we had a nice group with Peter, Boudewijn, Jazlyn, Marc, Mandy and Anne-Marit. The predictions were threatening, but the Saturday itself was cold but with nice sunshine. The blossom is thick in ice from the spraying and we can enjoy a beautiful walk. We have 3 breaks with apple pie, meatloaf sandwich, Grilled cheese sandwich and soup, so we have nothing short. 9.00 started and around 13.00 finished, a nice easy walk, for everybody a medial and a box with strawberries to take home. Next year again?

Appeltaart tijdens de pauze/ Appel pie during the break

Een mevrouw waarbij de zolen van de schoenen loslieten, tijdelijk (hopelijk lang genoeg) met een Sunny Walks veter/ A woman with soles that loosen during the walking, repaired with some Sunny Walks laces