2021

Helaas hebben we vernomen dat dit jaar de 4daagse weer niet door gaat, erg jammer maar dan maar de energie stoppen in weer een goede alternatieve zoals afgelopen jaar! Zodra we beginnen te trainen komen de foto's wel weer online. Per dag kunnen ze weer gevonden worden via de externe foto link, veel plezier ermee.
 
23/07/2021
Vrijdag is de dag van de Via Gladiola, nou uiteindelijk hebben we ook niet veel meer gelopen, we zijn de Heyendaalseweg uitgelopen en hebben daar bakker Strik, u weet wel vaste prik,  aangedaan voor koffie. 
 
Vervolgend door naar het eind, rechts en daarna weer rechts de Via Gladiola op. Halfweg gestopt voor de lunch waar we onze grote vriend Maarten tegen het lijf lopen met de mannen van het Groot Genneps Genootschap, super gaaf!
Laatste stukje naar de wedren en klaar weer voor dit jaar, heerlijk weer, super gelopen, toch weer trots dat we het gedaan hebben, maar hopenlijk volgend jaar toch weer een echte!
 
22/07/2021
Donderdag de 7 heuvelen dag, we hebben bedacht bij het Zwaantje in Mook te starten met koffie, dan richting Plasmolen voor koffie met gebak en misschien een lichte lunch.
Daarna door naar De Diepen voor een volwaardige lunch. Zo gezegd zo gedaan, we lopen tussen een gemiddelde groep van wandelaars die we bij de stoppen weer tegen komen. In De Diepen laten we Colinda achter en Peter en ik maken het rondje af via Groesbeek en de Mooksebaan. Ondertussen komen we de mensen van vorig jaar weer tegen die enthousiast supporteren en ons een heerlijk koud biertje aanbieden! Top, dankjulliewel!
 
 
21/07/2021
Woensdag dag van Wijchen, maar in onze alternatieve route via Oosterhout, De Oversteek, richting kade, dan de oude brug terug via de dijk naar Oosterhout en binnendoor naar Slijk Ewijk. Colinda haakt aan vanaf Oosterhout en zal zo ongeveer 12 km lopen.
Bij Loetje ontmoeten we Laura Möller met haar verhaal wat je hier kunt volgen: www.facebook.com/lauralooptwarm/
Hierna dus door naar de kade waar we heerlijk zitten te genieten van de langskomende mensen, wat een mooi plaatje ook met het hoge water toch.
Terug langs de dijk bij Lent waar we nog even stoppen voor een ijsje bij cafe De Zon.
Via de route tussen het water door bij Lent richting de dijk.
Dan door naar Oosterhout waar Colinda de auto weer pakt en Peter en ik nog even door lopen naar Ben waar we net als vorig jaar een biertje krijgen als steun voor het allerlaatste stukje. Lekker gelopen, mooie dag!
 
20-07-2021
Afgelopen week al de Blauwe Dinsdag vlag van Elst opgehangen natuurlijk, voor het persoonlijke tintje aan de feestelijkheid.
Het begint eigenlijk gisteren wat rommelig, Jazlyn is een beetje grieperig, dus voor de zekerheid maar een Corona zelftest, positief! Wij ook getest maar gelukkig negatief maar Peter neemt het zekere voor het onzekere en gaat niet met ons mee. 
Dinsdag als gewoon richting Elst en Arnhem. we komen meteen al veel mensen tegen, hele groepen zelfs. 
Gezien de Corona houden we wel wat meer afstand. we genieten van de drukte, het weer en de rustpauzes, gelukkig kunnen we bij Boudewijn en Nicol in de tuin rustig op afstand onze broodjes hamburger eten, dankjulliewel!
Dan weer terug richting Elst waar we bij het Wapen nog even neerstrijken voor koffie met appelgebak om het af te leren, daarna komt Jazlyn Colinda ophalen en loop ik het laatste stukje via Valburg naar huis. Onderweg vlak voor Valburg kom ik Inger tegen in de auto en het idee is meteen geboren om even bij haar langs te lopen in Valburg om te kijken wie daar van hun groep al is voor de Alternatieve 3daagse! Ik wordt meteen uitgenodigd voor een biertje en heb gezellig even zitten babbelen. Mooie afsluiting van een mooie dag, Colinda heeft dik 16 km gelopen, meer dan genoeg, ik 24 en Peter 26.
 
19-07-2021
Deze week is het dan weer zover: de Alternatieve 4daagse. Plan is dezelfde routes te pakken als vorig jaar, alleen heeft Colinda zo iets van, doe mij maar iets minder dus we delen de routes zo in dat zij iets minder en Peter en ik toch ongeveer 20 km lopen. Onderstaande kaartjes geven een indruk van de routes.
Dag 1: Richting Arnhem
Dag 2: Nijmegen en via de kade terug
Dag 3: Zeven heuvelen
Dag 4: wedren en Via Gladiola
 
27-06-2021
Maar weer een rondje Valburg, Peter gaat vandaag ook mee. Om 10 uur starten we en maken de reeds bekende eerste stop in oosterhout bij het pompstation met koffie en appelflappen. Vandaar richting Elst voor de lunch, onderweg komen we een wat oudere mijnheer tegen die even op een paaltje zit te rusten, vraag of alles goed gaat wordt beantwoord met Ja, ondanks een paar nieuwe knieen en hersteld van een ander kwaaltje gaat het goed. We gaan door en vlak voor Elst haalt deze mijnheer ons weer in, we nodigen hem uit om bij het Wapen samen pauze te houden. Gezellig gebabbeld, gegeten en gedronken en gehoord dat hij stiekem al 86 is!! Hopen dat wij op onze 86 uberhaubt nog wandelen....
 
Hierna ging hij terug, wij verder naar Valburg voor een frisje waarna we huiswaards gaan. Mooie dag, lekker warm en goed gelopen.
 
10-05-2021
In verband met het mooie weer besloten een extra rondje Valburg te doen, weer was super, lekker genoten!
 
Soepje in Elst
Visplankje en broodje zalm
En afsluitend een ijsje in Valburg
 
11-04-2021
Vandaag ivm het betere weer ten opzichte van gisteren de Hartstocht gelopen. Initiatief van de Hartstischting om in je eigen gebied een tocht te lopen en nog een leuke medaille te krijgen ook. Zoals gewoonlijk heeft van ons uit Peter het idee in de groep gegooid. We hebben de tocht uiteindelijk toch iets ingekort want het was allesbehalve lekker weer: koud en een beetje nat. Via Oosterhout, waar helaas de toiletten wegens de Covid gesloten waren koffie met koek en sausijzen, naar de MacDonalds op Park 15 voor de toiletten, vandaar door naar Ralph waar we lekker warm koffie hebben gedronken en op tijd weer thuis. Lekker gezamelijk gegeten en toch een fijne tocht en dag gehad.