2022

En ja hoor, ingeschreven voor de 4daagse 2022......op de 50 km..... 
 
15-05-2022, tochtje naar Huissen waar we de urn van ome Gerrit met de hele familie een plekje gaan geven in de tuin onder een Rhododendron. Peter en ik zijn om half 10 gestart, bekende route via de benzine pomp in Oosterhout. Hier weer gewoonte getrouw een kop koffie met een appelflap. Vervolgens naar Bemmel, waar weer pauze volget bij het pompstation. Het is ondertussen echt warm aan het worden, 25 graden wordt al bereikt. 
In Huissen nog even gestopt voor een softijsje en dan door naar Tonny, waar we lunchen met een gebakken eitje. Goed gelopen en mooi op tijd voor de plechtigheid die ook erg mooi verloopt. Een mooie dag toch wel.
 
8-5-2022, Bosbesjestocht
Peter kwam met het idee om weer de Bosbesjestocht te lopen, mooi weer in het vooruitzicht dus waarom niet. Ruim op tijd (te vroeg dus) ben ik in Groesbeek waar we inschrijven zodra Peter er rond 7 uur is. Een opgegooide pen wordt als lot gebruikt, pun naar ons toe: 25 km, punt van ons af 20 km....had in nou maar die punt eraf gebroken, dus 25 km :-) .Frisjes maar heel mooi, ongeveer elke 7,5 km een pauze lopen we door het mooie Rijk van Nijmegen, misschien wat veel onverhard naar onze zin, maar mooi. 
 
Veel omgevallen bomen met prachtige paddenstoelen onderweg.
Om half 2 zijn we weer terug bij de start, lekker gelopen, mooie dingen gezien, leuke gesprekken gehad, mooie dag dus!
 
24-04-2022
Deze keer eerst een stukje van Lynet, ons gezellige gezelschap voor vandaag:
 

Daar gingen we dan… ik zag er best een beetje tegenop. Eigenlijk had ik nog véél te slecht getraind. Drie jaar terug zat ik perfect op schema, toen de vierdaagse helaas al vrij snel afgelast werd. Dit jaar had ik pas één keer 15km gelopen op mijn nieuwe wandelschoenen, op bosgrond ook nog eens. En vandaag zou ik voor het eerst in mijn ‘wandelcarrière’ gaan lopen met meerdere mensen, met misschien wel een heel ander tempo én stond er ook nog eens zo’n 25 KM op het programma, de max. afstand waar ik drie jaar terug op zat. Gelukkig verdwenen alle zorgen al snel als sneeuw voor de zon. Het tempo matchte, de sfeer was vanaf het begin goed. 

Ik realiseerde mij na een paar kilometer weer hoe mooi, maar onhandig de benenwagen als vervoermiddel is. We wandelden langs het huis van een oud klasgenoot van mij (sorry Gijs, de volgende keer kom ik écht op de koffie als ik langs je huis kom!), waar ik vlak daarvoor nog met de auto langs was gereden. Toen overbrugde ik de afstand in een paar minuten, nu deden we over diezelfde afstand de andere richting op significant langer. Maar hé; je ziet meer, het is gezellig, het is gezond. Mij hoorde je niet klagen!

Vandaag was, naast een mooie en enorm gezellige dag, ook een dag waarin ik veel heb geleerd. Hoe werkt dat nou, een vierdaagse lopen? Wat gebeurt er aan de start, hoe deel je pauzes en rust in, waar houd je rekening mee met een dergelijk groot wandelevenement? De laatste keer dat ik heb deelgenomen aan een groot wandel evenement, moet de kasteeltocht zijn geweest in Doornenburg. Dat was toen ik in mijn kindertijd bij de scouting zat… Hartelijk dank dus, Pieter en Peter, voor jullie inside information vanuit bergen vierdaagse ervaring! 

Daarnaast ben ik nu trotse eigenaar van een heuse wandeltas, dankzij de accessoires zoals de Lopy. Ook daarvoor dank, en tot de volgende!

En toch als gewoonlijk een stukje van mij:
 
Ja, gelukt, met zijn 3en gaan we een rondje van ongeveer 25 km lopen vandaag. Met een flinke, koude tegenwind gaan we richting Oosterhout voor de 1e stop met koffie bij de Total, al snel hebben Peter en ik door dat Lynet zeker niet onder doet voor ons wat betreft het lopen, tempo komt mooi overeen met elkaar. Bij de koffie Lynet voorzien van haar eerste onmisbare 4daagse souvenir, een Lopy, je vriend voor onderweg! Dan door naar Bemmel voor een sapje bij het pompstation aldaar en met gesprekken die alle kanten op gaan richting Elst waar we in Het Wapen willen lunchen. Onderweg naar Elst komen we onder anderen deze mijnheer tegen die al op een trainingsrondje van 35 zit, lekker bezig!
Maar na elkaar even gesproken te hebben door naar het eten en rond half 12 zitten we in Elst. Alle 3 gaan we voor eigerechten, uitsmijters en omelet, die allemaal er goed ingaan na ongeveer 17 km.
Als we na het eten door naar Valburg gaan blijkt Bas van de 4-Sprong eigenlijk nog niet open, maar via de achterdeur die wel open is even geroepen en gastvrij als Bas altijd is zitten we 5 minuten later aan een welverdiend biertje. Het laatste stukje loopt dan ook bijna vanzelf en als einduitslag blijkt Lynet 1 klein blaartj te hebben waar haar sok dubbel zat, prima gelopen dus.
 
17-04-2022
1e Paasdag, mooi moment om een rondje te gaan lopen. Plan is om met zijn 3en (Lynet, Peter en ik) een rondje 20-25 te gaan doen, helaas heeft Lynet een Paas brunch (ook leuk!) en Peter heeft buikloop (minder leuk) dus ik start om 8 uur alleen. Het is super weer, nog fris maar dat wordt snel beter, ik geniet dan ook in de zon van de koffie en appelflap bij de Total, waarna richting Arnhem ingeslagen wordt. 
 
Rond half elf ben ik bij Boudewijn en Nicol waar ik aan mag schuiven bij het Paas ontbijt. Clin en Jaz komen ook langs met de auto en na een uurtje ga ik weer op weg. Ik kan nu gewoon zonder jas en trui lopen, heerlijk tempo maken en verder zonder pauze loop ik via Valburg weer naar huis, rond 14 uur ben ik thuis, toch dik 25 in de beentjes. Volgende week nieuwe poging om met zijn 3en te lopen.
 
20-03-2022
Vandaag met Peter maar de stoute schoenen aangetrokken en een eerste rondje Valburg gelopen. Het is gruwelijk koud als we starten, dus tempo er maar meteen in, Blij dat we na 5 km bij de Total ff koffie en een koekje (WEER BINNEN!!) mogen nuttigen. Vandaar met de wind van opzij naar Elst....voor de eieren met spek he Peter???.... ik weer blij gemaakt met een dode mus, maar wel ff lekker gerust en koffie gehad. Hierna in 1 ruk door naar Slijk Ewijk, ondanks de kou toch lekker gelopen!